Led inbouwspots op het balkon

led spots zolder

Wanneer de dagen weer langer worden en de zon weer gaat schijnen, vinden mensen het vaak fijn om ’s avonds nog even buiten te zitten. Of je nu naar buiten gaat om lekker te eten, te genieten van een glas wijn met vrienden of ontspannen gaat zitten met een kop koffie en een krantje, wanneer je ’s avonds nog buiten bent is het fijn om een goede, maar ook sfeervolle verlichting om je heen te hebben. Met inbouwspots led zorg je in een handomdraai voor een mooie verlichting op het balkon, zodat ook mensen die in appartementen wonen kunnen genieten van een sfeervolle, ontspannen zomeravond.

Inbouw led spots op het balkon van bovenaf

Het is natuurlijk fijn om je balkon van bovenaf te verlichten met inbouwspots led, zodat je voldoende licht hebt om elkaar te zien of om nog even wat te kunnen lezen in de avond. Je kunt er hierbij voor kiezen om grotere inbouwspots led boven het balkon te plaatsen, maar je kunt ook kiezen voor kleinere spotjes. Deze kunnen zorgen voor een soort extra sterrenhemel op je balkon, waardoor je er altijd sfeervol zal kunnen zitten. Daarnaast kun je je mooiste planten op je balkon extra uitlichten met behulp van inbouwspots led, door deze hierop te laten schijnen. Wanneer je ze ’s nachts aanlaat, geeft dit ook van binnenuit een leuk effect.

Inbouw spots in de vloer van het balkon

Wanneer je een extra vlonder hebt aangebracht in je balkon, kun je er ook voor kiezen om vloerspots te plaatsen. Dit zijn inbouwspots led die worden weggewerkt in de vloer van je balkon, zodat je er gewoon overheen kunt lopen. Een verlichting van onderaf met behulp van inbouwspots led geeft een uniek effect, dat zorgt voor een prettige sfeer op het balkon. Wanneer je een parasol hebt, kun je ook deze van onderaf verlichten. Hierdoor wordt het licht onder de parasol weerkaatst en schijnt het diffuus over het balkon, waardoor je een leuke, maar ook prettige verlichting krijgt om bijvoorbeeld bij te lezen.

Led spots op de zolder zolder plaatsen

De zolder, de bovenste verdieping van het huis, is vaak afgewerkt met een schuin plafond, en weinig ramen. Bij het plaatsen van led spots moet er dus rekening worden gehouden met een andere manier van plaatsen dan in bijvoorbeeld een woonkamer of een keuken. Je wilt immers niet dat het licht in je ogen schijnt, of dat je zolderkamer te donker uitvalt na het plaatsen van de spots. Hoe zorg je voor een goede, evenredige verlichting op zolder, en hoeveel spots moet je hiervoor plaatsen?

Led inbouwspots spots op schuine muren

Omdat veel mensen een zolder hebben met schuine muren, ontstaan er wel eens zorgen over het plaatsen van inbouwspots hierin. Je wilt natuurlijk geen licht dat vanaf de muren recht de kamer in straalt. Hiervoor hebben we een goede oplossing: het plaatsen van kantelbare led spots. Deze spots kun je gewoon in je schuine muren plaatsen, en omdat je ze kunt kantelen, kun je ze gemakkelijk naar beneden richten. Zo zullen ze niet in je ogen schijnen, en zal de zolder toch mooi en evenredig verlicht zijn.

De hoeveelheid led spots die je op zolder moet plaatsen

Op zolder heb je vaak een stuk minder lichtinval dan in andere ruimtes in huis, zoals de woonkamer of de slaapkamer. Deze kamers hebben namelijk vaak grote ramen waar veel licht door naar binnen kan schijnen, waar de zolder vaak slechts één of meerdere kleinere ramen bevat. Veel mensen verkijken zich daarom op de hoeveelheid led spots die ze moeten plaatsen op zolder, met als resultaat dat de verlichting eigenlijk wat donkerder uitvalt. Wanneer je je led inbouwspots op zolder gaat plaatsen, moet je er dus rekening mee houden dat je niet hetzelfde lichtplan kunt gebruiken als voor bijvoorbeeld de woonkamer. Veel mensen kiezen er daarom voor om meerdere kantelbare led inbouwspots langs de wanden te plaatsen, zodat de hele ruimte goed verlicht wordt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *