Led Inbouwspots zijn erg energie zuinig

Lees op onze website alle informatie die u nodig heeft over led inbouwspots

Led spots op de zolder zolder plaatsen

De zolder, de bovenste verdieping van het huis, is vaak afgewerkt met een schuin plafond, en weinig ramen. Bij het plaatsen van led spots moet er dus rekening worden gehouden met een andere manier van plaatsen dan in bijvoorbeeld een woonkamer of een keuken. Je wilt immers niet dat het licht in je ogen schijnt, of dat je zolderkamer te donker uitvalt na het plaatsen van de spots. Hoe zorg je voor een goede, evenredige verlichting op zolder, en hoeveel spots moet je hiervoor plaatsen?

Led inbouwspots spots op schuine muren

Omdat veel mensen een zolder hebben met schuine muren, ontstaan er wel eens zorgen over het plaatsen van inbouwspots hierin. Je wilt natuurlijk geen licht dat vanaf de muren recht de kamer in straalt. Hiervoor hebben we een goede oplossing: het plaatsen van kantelbare led spots. Deze spots kun je gewoon in je schuine muren plaatsen, en omdat je ze kunt kantelen, kun je ze gemakkelijk naar beneden richten. Zo zullen ze niet in je ogen schijnen, en zal de zolder toch mooi en evenredig verlicht zijn.

Een zolder met led inbouwspots


De hoeveelheid led spots die je op zolder moet plaatsen

Op zolder heb je vaak een stuk minder lichtinval dan in andere ruimtes in huis, zoals de woonkamer of de slaapkamer. Deze kamers hebben namelijk vaak grote ramen waar veel licht door naar binnen kan schijnen, waar de zolder vaak slechts één of meerdere kleinere ramen bevat. Veel mensen verkijken zich daarom op de hoeveelheid led spots die ze moeten plaatsen op zolder, met als resultaat dat de verlichting eigenlijk wat donkerder uitvalt. Wanneer je je led inbouwspots op zolder gaat plaatsen, moet je er dus rekening mee houden dat je niet hetzelfde lichtplan kunt gebruiken als voor bijvoorbeeld de woonkamer. Veel mensen kiezen er daarom voor om meerdere kantelbare led inbouwspots langs de wanden te plaatsen, zodat de hele ruimte goed verlicht wordt.

 

LED Inbouwspots: de geschikte lampjes voor elke situatie

 

LED inbouwspots zijn voor elke situatie de geschikte lampen. Dit komt niet alleen omdat deze lampjes duurzaam, milieuvriendelijk en relatief goedkoop zijn, maar ook omdat ze veelzijdig zijn en altijd op maat te maken zijn!

Inbouwhoogte

Eén van de dingen die LED inbouwspots zo veelzijdig maken, is de mogelijke variatie in inbouwhoogte. Hoe veel de inbouwhoogte precies kan variëren, hangt af van de winkel waar u uw LED inbouwspots koopt, maar vaak bieden winkels toch op zijn minst inbouwhoogtes aan variërend van 20 millimeter tot en met 50 millimeter. Dit betekent dat deze inbouwspots in te bouwen zijn in elk materiaal en elke soort achtergrond, of dit nu een muur, een plafond, een keukenkastje of een andere ondergrond is.

Materiaal

Ook de grote keuze in materiaal maakt dat LED inbouwspots veelzijdiger zijn dan andere soorten lampen. Met LED inbouwspots is immers ontzettend veel mogelijk, van aluminium tot RVS. Wat voor materiaal u ook voor gaat met uw LED inbouwspots, meestal kunt u de kleur van het materiaal ook nog aan laten passen! Vaak wilt u uiteraard voor witte lampjes gaan, maar bij sommige inrichtingen zouden grijze of zelfs zwarte lampjes beter passen. Met LED inbouwspots is alles mogelijk.

Verder is het ook zo dat LED inbouwspots eigenlijk altijd spat waterdicht zijn. Dit betekent dat ze niet stuk zullen gaan en geen kortsluiting zullen veroorzaken als er een beetje water op komt, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor ruimtes waar lampen het risico lopen om nat te worden. Denkt u bijvoorbeeld aan uw badkamer, keuken of achtertuin. Niet veel soorten lampen zijn geschikt voor deze ruimten, maar LED inbouwspots zijn dat wel.

Overal in te bouwen

Het mooie aan LED inbouwspots is dus dat ze overal in te bouwen zijn, ook in ruimtes waar het risico bestaat dat ze nat worden.